Шеф на Fiat ще оглави Chrysler?

Ако двете компании сключат алианс, вероятно Серджио Марчионе ще застане начело. В края на март антикризисната комисия на САЩ даде на компанията тридесет дни време за създаването на алианса с Fiat.
След създаването на евентуалния алианс между Chrysler и Fiat американският производител планира да преразгледа управленческата си структура, да промени състава на директорите и да назначи нов ръководител, който по предварителна информация ще бъде Серджо Маркионе, както съобщава Automotive News, без да конкретизира източници.
Основните ръководни длъжности – ръководител на Chrysler и председател на съвета на директорите - ще бъдат разделени между двама души, като вторият пост задължително трябва да бъде зает от американец. Освен това в компанията след създаването на алианса възнамеряват да изберат седем нови членове на съвета на директорите, където ще влязат представители на Fiat и вероятно работна група на президента на САЩ по въпросите на автомобилната промишленост
От 2007 г. начело на Chrysler стои Боб Нардели. В края на март антикризисната комисия на САЩ даде на компанията тридесет дни време за създаването на алианса с Fiat. Правителството обеща допълнителна финансова помощ за Chrysler в размер на шест милиарда долара, но само в случай на партньорство. Досега автомобилният производител е получил около 4 млн. долара.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар