Стартира “Голямото шофиране”

От 21 април се приемат заявки за участие за любителското състезание в стил риалити шоу, организирано от Владимир Илиев.
От 19 до 21 юни ще се проведе автомобилното състезание за любители “Голямото шофиране”. Шоуто ще премине през всички 27 области на страната плюс София-град.
До право на участие се допуска всеки с книжка, без ограничения за възраст, пол и националност. Екипажите трябва да са с минимум двама и максимум трима души, но няма да се допускат настоящи и бивши лицензирани състезатели по автомобилен спорт. Също така могат да се включат всякакъв тип автомобили без ограничение в двигателя, купето или мощността. Организатор на събитието е Владимир Илиев, фирмата „Релада”, а официален медиен партньор е вестник “24 часа”. Заявки за участие се приемат от 21 април в продължение на месец. Таксата за екипаж е 600 лв., а всички записали се ще получат безплатен курс за сигурно управление на автомобила от „Сейфти Драйвинг Академи” на рали шампиона Димитър Илиев, както и специален инструктаж от директора на състезанието.
Състезанието обхваща 32 точки в цяла България. Участниците са задължени да спазват правилата за движение, а изборът на маршрут и последователността на преминаване през различни пунктове са индивидуално решение на всеки екипаж. Именно това, а не скоростното шофиране ще бъде определящо за челно класиране.
Състезанието е с награден фонд от 100 000 лв. Наградите са разпределени както в официалното класиране – от първо до шесто място, така и за специални награди тип „Смесен екипаж”, „Дамски екипаж”, „Фамилен/Семеен екипаж”, ”Медиа екипаж”, „Фирмен екипаж”, „Най-стар автомобил”, „Най-млад екипаж”, ”Екипаж ветеран” и др.
В третия последен ден на състезанието за забавление на публиката, очакваща пристигащите на финала екипажи, ще бъде организирана демонстрация по майсторско кормуване на професионални пилоти. Организаторите очакват около 500 екипажа.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар