22-ото Рали “Вида” стартира на 17 май

Шест скоростни отсечки и удължен суперспециален етап са изненадите на организаторите
На 17-ти май, неделя, от площад "Бдинци" пред общината във Видин ще бъде даден официалния старт на 22-ото рали “Вида”. Тазгодишното издание на състезанието е в по-съкратен вариант спрямо предходната година – в един ден. Датата бе изместена с ден по-късно, в неделя, поради обявяването на 16-ти май (събота) за работен.

Програмата включва 6 скоростни етапа по познатите отсечки между Орешец, Гранитово и Извоз. Общата дължина на отсечките е 92 км, а на ралито с преходите - 247 км, правейки го много компактно, лесно за гледане от зрителите и отразяване от медиите.
Последната отсечка за време е суперспециален етап, единствен до момента в родните ралита, който ще се проведе за трета поредна година. Разликата спрямо 2008 г. е, че пилотите ще карат 4, а не 2 обиколки. Така, за радост на публиката, дължината на етапа е увеличена на 5,6 от 2,8 км. Всеки един от пилотите ще премине по 4 пъти през естакадата, която е модифицирана спрямо миналата година с по-плавно изкачване и спускане. Суперспециалният етап отново ще се проведе на мястото на панаира във Видин, където вече са построени повече съоръжения и осветление.
Заявки за ралито се приемат до 12-ти май според регламента на Българската федерация по автомобилен спорт. Финалният брой участници ще стане ясен на 13-ти май.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар