Жените си избират автомобил на годината

В Нова Зеландия бе основан конкурсът “Женски автомобил на годината”, в който жени - автомобилни журналисти от цял свят, ще избират най-добрата кола според собствени критерии.
В Нова Зеландия бе основан международният конкурс “Женски автомобил на годината”. Това е първият подобен конкурс, в който жени автомобилни журналисти ще избират най-добрата кола за годината според собствените си критерии.
“Повечето автомобилни награди се избират предимно от мъже, които гледат на автомобилите по различен начин от жените, казва учредителката на конкурса Санди Майър от Нова Зеландия. - Ние гледаме по различен начин на управлението и очевидно се интересуваме от неща като функционалност, удобства за деца, цена, екология и безброй други фактори. Всъщност ще избираме автомобилите по критерии, каквито жените обикновено изискват при избора на кола.”
В първото издание на конкурса 10 автомобилни журналистки от цял свят (Нова Зеландия, Северна Америка, Австралия, Индия, Южна Африка, Великобритания и Европа) ще гласуват, за да изберат “Женски автомобил на годината”. Журито ще избира между 21 автомобила, всичките представени на пазара между септември 2008 г. и септември 2009 г. и се продават най-малко в 10 държави. Победителят в конкурса ще бъде обявен в края на годината.
“Жените сме малцинство сред автомобилните журналисти. Тази награда обаче олицетворява промените в днешно време, когато жените взимат крайното решение в 85% от случаите на покупката на нов автомобил”, добавя Майър.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар