Jaguar най-надеждни в света

Британската марка получи това признание от авторитетната американска изследователска агенция J.D. Power and Associates
Всяка година водещата изследователска компания J.D. Power and Associates провежда задълбочено проучване на автомобилния сектор. Преди броени дни бяха публикувани новите резултати. Според тях Jaguar e най-надеждният и сигурен автомобил в света. Британската марка се изкачи напред с цели 9 позиции в сравнение с миналата година. Но най-интересният факт е, че „котките” изместиха от първото място Lexus, които бяха там в продължение на 14 години.
Неслучайно през миналата година Jaguar продаде с 8% повече автомобили в сравнение с предходната година. Това обаче не изненада никого, защото ръстът в продажбите на марката се е превърнал в трайна тенденция.
За в бъдеще Jaguar ще бъде още по-достъпен за всички, които мечтаят да го притежават. Все повече правителства по света отпускат данъчни облекчения за автомобили с нисък разход на въглеродни емисии. Затова Jaguar започна да разработва екологични двигатели, които редуцират до минимум замърсяването на околната среда. Доказателство за това са новите бензинови V8 двигатели на британската марка. Те са значително по-икономични.
През тази година Jaguar ще представи още два агрегата. Новите дизелови 3,0 V6 двигатели ще заменят 2,7 V6 двигателя на един от най-желаните модели – ХF. Новите два мотора предлагат още по-голяма мощност, като намаляват с 12% консумацията на гориво и с 10% разхода на вредни емисии.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар