McLaren става независима компания

McLaren Automotive, една от компаниите в McLaren Group, ще бъде оглавена от Рон Денис и ще инвестира 250 милиона паунда в производството на автомобили в Англия.
McLaren Automotive ще стане независима компания до края на тази година. Фирмата ще се занимава с производство на суперспортни автомобили, като първият модел ще излезе на пазара през 2011 година.
McLaren Automotive е част от McLaren Group, която се занимава с най-различни дейности, сред тях подготовката на автомобили за Формула 1 и производството на Mercedes SLR McLaren. От повече от две години компанията разработва собствен суперспортен модел.
Шеф на McLaren Automotive ще бъде Рон Денис и ще бъде заместен в поделението за състезателни коли и моторни спортове от Мартин Уитмарш.
"Планираме допълнителна инвестиция от 250 милиона паунда за изграждането на производствена структура в Англия, в която могат да работят до 800 квалифицирани служители. Разрастването на McLaren Automotive ще бъде една сериозна инвестиция в автомобилния бранш на Великобритания", казва Рон Денис.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар