Morgan представи Aero SuperSports пуска сто лимитирани бройки за юбилея

Производството на автомобила в ограничена серия от 100 бройки започва през 2010 г. Депозитът при поръчка е 25 000 паунда (27 112 евро).
Британският производител Morgan пуска специален модел по случай стогодишнината на марката. Aero SuperSports ще бъде пуснат в сто лимитирани бройки. Автомобилът е изграден върху супер леко алуминиево шаси. Интериорът представлява комбинация от полирано благородно дърво, ръчно обработена кожа и електронни технологии. Алуминиевите панели на каросерията следват стилистиката на самолетите. Отново е спазена традицията за ръчното сглобяване на всеки автомобил.
Моделът е с два демонтируеми алуминиеви панела на покрива си, които могат да бъдат прибрани в багажника. Олекотеното алуминиево шаси е изградено на платформата на състезателния Morgan Aero Eight GT3, който в момента се подвизава доста успешно в Световния шампионат GT3. То е комбинирано с 4.8-литров V-образен 8-цилиндров мотор от BMW, куплиран на свой ред с 6-степенна автоматична или механична предавателна кутия.
Дизайнът е дело на Матю Хъмфрис. Производството на Aero Super Sports започва от 2010-а. Желаещите вече могат да правят поръчки срещу депозит от 27 712 евро (25 000 паунда). Цената на автомобила е 140 777 евро (127 000 паунда) с мита и такси.

Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар