Пламен Кралев стартира в International GT Open

Най-добрият български GT пилот ще кара в престижния шампионат, в който участие са заявили 32 пилоти. Този сезон има и 4 нови отбора, сред които Vittoria Competizioni, за който кара Кралев.
Сезон 2009 г. в престижния шампионат International GT Open се открива този уикенд в Имола. "Аутодромо Енцо е Дино Ферари" е домакин на първия кръг от първенството, в което стартира българският пилот Пламен Кралев. Заявките за участие са 32, а в шампионата дебютират 4 нови отбора, сред тях и Vittoria Competizioni, за който кара Кралев.
Българинът е единственият пилот в най-високия клас Super GT, който ще кара без съотборник през уикенда. Регламентът дава право на подобно участие с получаване на хендикап от 10 секунди. За да издържи на натоварването, Кралев изпълнява физически тренировки по специално разработена за него програма от Рикардо Чикарели, доктор на пилотите на Toyota от Формула 1.
Сред заявките за участие личат имената на Рихард Лийц и Джанлука Рода с Porsche 997 RSR, които изпуснаха за малко титлата през миналата година, както и на Марсел Феслер и Андреа Монтермини, участващи с Ferrari.
Репортаж от състезанието ще бъде излъчен по Eurosport в предаването Motorsport weekend и пълна картина от първия кръг на шампионата в понеделник от 19:30 ч по Eurosport 2. Състезанието ще бъде предавано пряко по италианската телевизия Nuvolari, испанския Canal + и португалския Sport TV.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар