Този уикенд ще се проведе “Национален Ford фест”

На 25-26 април на писта “Дракон” в Калояново ще се проведе събор на почитателите на автомобилите Ford. Ще се учреди и първият “Ford Ретро клуб” в България.
Този уикенд, 25-26 април, на писта „Дракон", Калояново, в близост до Пловдив, ще се проведе "Национален Ford фест". Организатори на събитието са Сдружение "Клуб Ford България" и Автомобилен спортен клуб "Ford България".
В програмата на феста са включени свободно шофиране, състезания от типа "италианско преследване", "драг" и "майсторско шофиране". Ще се проведе конкурс за "Най-добър ретро автомобил", както и конкурс "Автомобил на публиката". По време на феста ще се състои и състезание за наградата на TopGear, чийто регламент се пази в тайна от организаторите. Посетителите на "Национален Ford фест" ще имат възможност да направят тестови шофирания и да се запознаят с подробна информация за новитe Ford Mondeo, Ford Focus и за съвсем "пресните" Ford Fiesta и Ford Ka, а също така да разгледат отблизо изложения Ford Focus ST. Автомобилите са предоставени от "Мото-Пфое", партньор на събитието.
По време на Националния Ford фест ще се учреди първият в България "Ford Ретро клуб", който ще обедини над 40 автомобила, произведени преди 1980 г. Автомобилите ще бъдат изложени на пистата. Желаещите ще могат да ги разгледат, а на някои от тях и да се повозят.
Автомобилна информационна агенция Speed-Press е медиен партньор на събитието. Очаквайте подробности в следващите ни дневни бюлетини.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар