FedEx Express изпитва хибридните Daily

Iveco работи с FedEx Express за развитието на хибридните дизелово-електрически Iveco Daily, които са нова технология за леките търговски автомобили.
Вече изтичат шестте месеца от началото на програмата за оценка на 10-те дизелово-електрически автомобила Daily hybrid, които Iveco достави на FedEx Express. Резултатите бяха представени в „Палацо Марино”, Милано, по време на пресконференция с Отавио Джорджио, генерален мениджър на Iveco Италия, Ренато Карара, оперативен директор на FedEx Express за Средиземноморския район, и Едуардо Крочи, съветник по движението, транспорта и околната среда за община Милано.
През първите шест месеца от експеримента, който продължава до май 2010-а, всеки от автомобилите ще покрие 7900 км с 26,5% понижен разход на гориво и общо със 7,5 тона по-ниски емисии на CO2 в сравнение с автопарк от стандартни автомобили. Тези резултати са възможни благодарение на сложна система за контрол и на функции като Stop & Start, които позволяват автомобила да стартира в електрически режим и да се възстановява енергия от работата на спирачките. „Резултатът от новите инвестиции потвърждава желанието на FedEx Express да превърне хибридната технология при камионите в реалност. Компанията е първата, инвестирала в разгръщането на технологията и за търговски цели, и вече оперира с голям брой хибридни автомобили по целия свят”, твърди Ренато Карара, оперативен директор на FedEx Express.
Iveco работи с FedEx Express за развитието на хибридните дизелово-електрически Iveco Daily, които са нова технология за леките търговски автомобили. FedEx Express е първата компания, която изпитва технологията при превозни средства, проектирани за трудната мисия на експресните доставки в натоварената градска среда.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар