Британски министри карат електрическо Mini E

BMW Group се присъедини към инициативата на Великобритания за транспорт с ултра ниско ниво на вредните емисии и представи своя изцяло електрически автомобил Mini E.
BMW Group подкрепи инициативата на Великобритания за транспорт с ултра ниско ниво на вредните емисии. Министрите на транспорта в Шотландия Джоф Хуун и на бизнеса Питър Менделсон разговаряха с търговския и маркетинг директор на BMW Group Ян Робъртсън по въпросите за транспорта и екологията.
Като част от присъединяването на BMW към инициативата, министрите караха електрическия автомобил Mini E. Те изразиха желанието си да стимулират покупката на електрически автомобили и зареждащи се от контакта хибриди, като отпуснат помощ от 2000 до 5000 паунда за клиенти, които купуват първия си подобен автомобил. Това решение ще влезе в сила, когато електрическите коли навлязат по-масово на пазара.
В момента автомобили Mini E участват в едногодишен пробен експеримент в САЩ и Германия, където се управляват от обикновени хора, за да се изяснят проблемите на електромобилите при ежедневно ползване. Ян Робъртсън сподели, че и Великобритания ще бъде включена в този пробен експеримент.
Mini E е двуместен автомобил с размерите на обикновеното Mini, но на мястото на задните седалки има литиево-йонни батерии. Автомобилът се задвижва от електромотор с 220 Нм, който предава мощността си към предните колела чрез едностепенна трансмисия. Автомобилът може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,5 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 150 км/ч. Пълното зареждане на батериите от електрическа мрежа с напрежение 220 волта отнема около 4 часа, а цената на пълното зареждане е между 1,5 и 4 евро в зависимост от тарифата.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар