Mini с премиера на JCW Cabrio в Женева

Автомобилът е с максимална мощност от 211 к.с., ускорява от място до 100 км/ч за по-малко от 7 секунди
Броени седмици след световния дебют на новото Mini Cabrio за първи път пред публика ще се появи и Mini John Cooper Works Cabrio. Откритата версия на топ модела на Mini ще бъде на автомобилното изложение в Женева (5-15 март). Тя съчетава състезателен автомобил с кабриолет.
Атлетичният дух и подчертано спортното поведение на Mini John Cooper Works Cabrio се дължат най-вече на силата, която се крие под предния капак. Дори базовата конфигурация на 4-цилиндровия агрегат с обем 1598 куб. см, създаден на базата на двигателя на Cooper S, разполага с впечатляващи технически характеристики, присъщи на състезателните автомобили. Цилиндровият блок и картерът са от алуминий, четирите клапана на всеки цилиндър се задвижват от два горни разпределителни вала, кобилиците с търкалящи лагери са усъвършенствани, така че триенето да е минимално, а хлабината на клапаните се компенсира автоматично по хидравличен път. Изпускателните клапани на свой ред са пълни с натрий, за да се справят с повишените изисквания за охлаждане на агрегата с турбокомпресор.
Максималната мощност от 211 к.с. се достига при 6000 об/мин, като спонтанната и директна реакция на двигателя също допринася за още по-бързо ускорение. Mini John Cooper Works Cabrio ускорява от място до 100 км/ч за 6,9 сек, а максималната скорост е 235 км/ч.
При отворен покрив кабриолетът разполага със 125 л багажно пространство, а при затворен има възможност за две позиции на кората на багажника, която при отваряне на покрива може да се прибере, увеличавайки вместимостта до 170 л.
Силата на вятъра при отворен покрив може да се регулира според индивидуалните предпочитания на водача и пътниците. Предлаганият като опция въздушен дефлектор намалява значително завихрянията в купето. Той се поставя зад задните седалки и се прибира лесно.
Източник:www.speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар