Skoda показа комби версията на Superb

Superb Combi е голямата премиера на щанда на чешката марка във Франкфурт. Автомобилът е с типичния фирмен дизайн и добре балансирани пропорции. Новото комби от горните граници на средния клас е с дължина 4,838 м, широчина 1,817 м и височина 1,510 м. Багажникът събира 633 л, а със сгънати задни седалки обемът му достига до 1865 л. За първи път в автомобил Skoda производителите предлагат електрическа врата на багажника, засега само като опция. Ниският товарен край на модела и платформата, която може да се вади над задната броня, когато багажникът е отворен, правят товаренето на обемисти предмети далеч по-лесно.
Стартирането, отключването и заключването на автомобила става с помощта на системата KESSY, при която вместо ключ просто трябва да докоснеш дръжките на вратите или да натиснеш съответния стартов бутон, разположен вдясно от кормилната колона.
Двигателите на комбито са същите като на седана. Това са три бензинови (1,4 TSI 125 к.с., 1,8 TSI 160 к.с. и 3,6 FSI V6 360 к.с.) и два дизелови (2,0 TDI PD 103 кВт и 2,0 TDI CR DPF 125 кВт). Версиите с четири задвижващи колела са със съединител Haldex от последно поколение. Електрическият панорамен покрив е част от списъка с опции.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар