Нов шеф на Lotus

Новият CEO (изпълнителен директор) и член на борда на директорите на британската компания Lotus Group е швейцарецът Дани Бахар. Той ще влезе в ролята си през октомври и замества на позицията пенсиониралия се през юли Майкъл Кимбърли.
Дани Бахар бе привлечен от Ferrari, където бе старши вицепрезидент, отговорен за продажбите на световно ниво, следпродажбеното обслужване и цялостната маркетингова стратегия на компанията и търговията с маркови продукти и облекла. Преди това пък Дани Бахар е работил в Red Bull.
“За мен е предизвикателство да започна работа в тази легендарна компания с невероятна история в моторните спортове. Lotus има световна слава като производител на изключителни спортни автомобили с отличен дизайн и икономичност и огромен инженерен потенциал за нови разработки. Наскоро представеният модел Evora е доказателство, че Lotus е по-добре позициониран от много други в променящия се автомобилен свят. С нетърпение очаквам да поема задълженията си през октомври”, каза Дани Бахар при назначението си. Бахар е роден в Швейцария, има магистърска степен по бизнес администрация (MBA), женен, с две деца.
Междувременно Lotus достави на клиент първия автомобил от серията Evora. Англичанинът Матю Мелинг, който е първият човек, поръчал си автомобила, получи ключовете за спортната кола с централно монтиран двигател и 2+2 места. Дилърите на Lotus в цял свят до момента са получили заявки, които запълват производството на компанията за следващите 5 месеца.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар