Koenigsegg вади диамантена версия на CCXR

Докато Koenigsegg е изцяло ангажиран с покупката на SAAB от General Motors, малкият конструктор на ексклузивни суперколи не е забравил за предстоящия салон в Германия. Шведската компания ще представи Trevita - нова версия на базата на супермодела CCXR. Тя ще бъде официално показана след няколко дни пред публиката във Франкфурт.
От страна на Koenigsegg не е търсена никаква механична модификация на CCXR. Мощността е 1018 к.с. срещу 1060 Нм въртящ момент, извлечени от V8 4,7-литров мотор с два компресора Rotrex. Максималната скорост надвишава 415 км/ч, докато ускорението от 0 до 100 км/ч е за 2,9 секунди. Тези характеристики са познати от CCXR. Затова Koenigsegg Trevita регистрира по-скоро козметични новости с използването на изобилие от въглеродни влакна. Карбонът обаче не е в стандартния черно-сив цвят, а в диамантен завършек. Всички елементи от карбон на CCXR в новата модификация са допълнително рафинирани от инженерите на марката.
По последна информация три броя ще бъдат произведени от диамантената версия на CCXR. Засега обаче няма никаква информация за цената. Евентуално тя ще бъде обявена на салона във Франкфурт.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар