Rolls Royce представи официално новия модел Ghost

Rolls Royce представи официално новия си модел Ghost. Автомобилът е по-компактен и по-спортен от флагмана Phantom. Тази година в Женева моделът бе представен като концепцията 200EX, сега ще дебютира като сериен модел на изложението във Франкфурт.
Външният дизайн на Ghost е вдъхновен от стила на Phantom. Това важи основно за предната част на автомобила, както и при задните врати, които се отварят срещу движението на 83 градуса, като позволяват удобен достъп до задните седалки. След като седне, пътникът може да затвори задните врати с бутон.
Като цяло обаче дизайнът на Ghost е по-закръглен и има по-плавни линии в сравнение с по-големия Rolls. Компанията предлага модела в 12 различни разцветки, всяка от които може да се комбинира със сребрист преден капак от полиран алуминий, както беше при концепцията 200EX. Интериорът е подобен на този от Ghost, присъстват всички познати от по-големия модел луксозни добавки. Вместо с цяла задна седалка, автомобилът може да се поръча версия с две индивидуални кресла отзад с вентилация и масажна функция и осветена и охладена поставка за бутилки шампанско.
Дължината на Ghost е с 400 мм по-малка от тази на Phantom – 5399 мм. Автомобилът е изграден върху пространсвена стоманена рамка, което позволява да се постигне по-голям вътрешен обем, който е съизмерим с този при Phantom. Теглото на автомобила е 2435 кг. Окачването е въздушно с електронно регулиране. Според Rolls-Royce то е толкова чувствително, че може да реагира на преместването на пътника от едната страна на задната седалка на другата и да настрои автомобила в съответствие с това. Окачването може да приближи или да отдалечи автомобила до пътя с 25 мм. Ghost предлага редица електронни системи, като Anti-Roll Stabilization, Dynamic Brake Control, Dynamic Stability Control, Dynamic Traction Control и Cornering Brake Control.
Двигателят е изцяло нов V12 с обем 6,6 литра и два турбокомпресора. Максималната му мощност е 570 к.с., а максималният въртящ момент е 780 Нм, наличен още от 1500 об/мин. Колата е със задно предаване, като движението се предава от автоматична трансмисия ZF с осем предавки. Ускорението от 0 до 100 км/ч става 4,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/час. Средният разход на гориво е 13,6 литра на 100 км. Вредните емисии на СО2 са 317 г/км.
Световната премиера на Ghost ще бъде във Франкфурт, а продажбите в Европа ще започнат преди края на годината. Цената на най-малкия Rolls-Royce ще започва от 191 000 евро.

Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар