Renault представя четири електрически прототипа във Франкфурт

Renault направи безпрецедентна електрическа офанзива на автосалона във Франкфурт, показвайки цели четири електрически концепции на изложението. Заедно с електромобилите френската компания демонстрира и нова система за зареждане с ток от електрическата мрежа - Quickdrop.
Renault Twizy Z.E. Concept е субкомпактен двуместен градски автомобил. С електромотора си с мощност 20 конски сили и въртящ момент 70 Нм и миниатюрните си размери Twizy е алтернатива на градски 125-кубиков скутер и като практичност, и като динамични показатели. Същевременно за седящите един зад друг пътници е гарантирана безопасност на най-високо ниво.
Renault Zoe Z.E. Concept е компактен четириместен автомобил, с който Renault демонстрира, че електромобилите могат да бъдат атрактивни и практични. Автомобилът има покрив от слънчеви батерии, които осигуряват енергията за модерната климатична инсталация. Освен контрола на температурата, климатикът на Zoe има хидратираща, прочистваща и ароматизираща функции. Осветлението в интериора може да се променя според желанието на водача.
Третият напълно нов прототип Renault Fluence Z.E. е визия за бъдещ сериен модел на базата на Fluence. Той е семеен автомобил с атрактивен дизайн, който предлага комфорт и голямо вътрешно пространство. Fluence Z.E. има пробег от 160 км с едно зареждане, а батериите могат да се зареждат в три различни режима чрез системата Quickdrop - стандартно (между 4 и 8 часа), бързо (за 20 минути) и моментално (за 3 минути).
Renault Kangoo Z.E. е електромобил за професионалисти, който може да обслужва някои от транспортните нужди. Той се задвижва от електродвигател с мощност 95 конски сили и въртящ момент 226 Нм. Консумацията на енергия е минимална благодарение на редица нововъведения като формата на външния дизайн и оптимизирания метод за използване на електричеството.

Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар