Световен дебют на новото поколение Saab 9-5

На салона във Франкфурт Saab представи новото поколение на модела 9-5. Дизайнът е вдъхновен от концептуалната разработка Aero X. В двигателната гама на 9-5 Sedan присъстват агрегати, използващи бензин, дизел и биоетанол E85.
Дизеловият вариант е с обем 2 литра и с максимална мощност от 160 к.с., бензиновата топ версия е 2,8 литра V6 с 300 к.с. и максимален въртящ момент от 400 Нм, като стандартно при нея ще бъде вградена и система за задвижване на четирите колела. Биоетанол Е85 използва алуминиев двигател с обем 2 литра, който произвежда мощност от 220 к.с. и максимален въртящ момент 350 Нм при 2500 об/мин.
В екипировката на Saab 9-5 са включени системи като head-up дисплей, адаптивни предни светлини, адаптивен круиз- контрол, адаптивно окачване, безключово влизане в автомобила и стартиране на двигателя, тризонова климатична инсталация, възможност за вграждане на система за задвижване на четирите колела Saab XWD и други. Новият седан се очаква да бъде пуснат в продажба през следващата година.

Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар