Наследникът на McLaren F1 се нарича MP4-12C

Днес се появи първата официална информация за наследника на легендарния McLaren F1. Той се нарича MP4-12C и със сигурност можем да заявим, че от него ще зависи бъдещето на McLaren Automotive. За модела можете да прочетете в излизащия утре на пазара нов брой на родния Top Gear. Новият супер автомобил се задвижва от нов 3,8-литров V8 двигател с два турбокомпресора. Агрегатът произвежда 600 к.с. и 600 Нм въртящ момент, 80 процента от който са налични при по-малко от 2000 об/мин. Автомобилът тежи 1400 кг. Трансмисията е 7-степенна, с двоен съединител, безстепенна. C02 емисиите най-вероятно ще са под 300 г/км.
Още няма официални данни за динамиката, но можем да очакваме ускорение от 0 до 100 км/ч за малко над 3 секунди и максимална скорост от повече от 320 км/ч.
Префиксът „MP4” в наименованието на автомобила идва от състезателното подразделение на McLaren. „12” e вътрешен индекс в компанията, а „C” означава карбон.
Новият MP4-12C е един наистина революционен автомобил, чието разработване наподобява повече това на болид от Формула 1, отколкото на шосеен автомобил. Карбоновото му шаси е изградено по специална технология и тежи едва 81 кг. Седалките пък са покрити със специална многопластова „дишаща” материя. Въздушната спирачка пък не използва електромотор, а се задейства от въздушния поток.
Интериорът е изчистен и ергономичен. За комфорта на водача и този на спътника му ще се грижат климатроник, 7-инчов тъчскрийн екран и аудио система Meridian.
McLaren планира да произвежда по 1000 бройки от автомобила годишно, като производството ще започне през следващата година, а първите доставки са насрочени за началото на 2011 г.

Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар