Световна премиера за Aston Martin Rapide

Аston Martin Rapide, който бе представен като студия през 2006 г., вече е реалност. Автомобилът притежава всички характерни черти на актуалната гама на марката. Четирите врати са от „лебедов“ тип, което се изразява в лекото им повдигане при отваряне. Товарното пространство отзад събира 301 литра, а при сгъване на втория ред седалки нараства на 750 литра. Последната операция се извършва от електромотори и се задейства с еднократно натискане на бутон. Интериорът помещава четири ръчно тапицирани индивидуални кресла, като задните разполагат с контролен модул за климатика и DVD системата.
Rapid e изграден на така наречената V/H Architecture платформа, идентична с базата на DB9, DBS и Vantage моделите. Задвижващият тракт разчита на ръчно сглобен V12 мотор с 470 к.с. и 600 Нм въртящ момент, наличен при 5000 об/мин. Стандартната трансмисия е 6-степенна Touchtronic 2 с автоматичен и ръчен режим на управление. При желание водачът може да сменя предавките и от волана, чрез монтирани в колоната магнезиеви пера.
Aston Martin Rapide ще се продава от 125-те дилърски пункта на марката, а първите доставки ще бъдат направени в началото на следващата година. Официални цифри относно базовата цената на автомобила все още не са разпространени.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар