Top Gear – Хамстера в пустинята

Какво се случва, когато съберете в пустинята следните автомобили: Bugatti Veyron, McLaren F1, Lamborghini Murcielago LP670-4 SV и Mercedes SLR McLaren 722? Случва се пустинна буря. Битка за всеки метър, за всяка педя асфалт, а в Абу Даби асфалтът е доста добър, при това на специално затворена за случая магистрала. Кой победи ще разберете от излизащия утре на пазара брой 27 на българския Top Gear. Тежката си дума за чакания от автомобилните фенове вече 10 години титаничен сблъсък имаха Ричард Хамънд и Стиг. Хамстера единствен от триото водещи на телевизионното предаване се престраши да застане очи в очи с жегата и предизвикателството да кара четири от най-великите спортни автомобили в последното десетилетие. А истинската жега дойде от управлението на въпросния титаничен квартет.

От „пистовото” състезание в Близкия изток броят пренася в истинската състезателна атмосфера на рали „България”. Как се стигна до нелепата смърт на уважавания италиански навигатор Флавио Гулиелмини? Ще се отрази ли инцидентът на надеждите на България за домакинство на WRC догодина? Христо Димитров отговаря на тези въпроси и казва, че въпреки всичко шоуто трябва да продължи…
В поредното издание на Top Gear се обръща внимание и на колите на бъдещето, които не са спортни, а компактни и функционални – като Citroen DS и актуалните градски MPV-та Kia Soul, Citroen C3 Picasso и Toyota Urban Cruiser. Между тях има трибой в паралелния тест на броя.
В духа на новото и още по-новото е репортажът от централата на Bosch край Щутгарт. Вярно ли е, че песента на двигателя с вътрешно горене окончателно е изпята и какво наистина ще го замени? Немската фирма предлага всевъзможни технологии и разработки, които правят живота ни зад волана по-лесен – вижте най-новите от тях. А докъде стигна в пътешествието си моторджията ентусиаст Коста Атанасов?
Лавровият венец на августовския брой обаче е кратък разказ-интервю със… Стиг, или ако трябва да сме по-точни - Стигмахер. Джейсън Барлоу се видя със завърналия се на пистата митичен шампион в „чакалнята” на Top Gear броени минути преди той да седне срещу Джеръми Кларксън за разбулването на една от най-големите мистерии в света. Тогава Шуми още не знаеше, че отново ще се състезава в болид и говори за спорта като „пенсиониран” пилот. Заедно с уникални снимки само от Top Gear ще научите какво каза той за силните си години във Ф1, за Ferrari, за отборния дух, за Люис Хамилтън, за новите правила… Как си вдига адреналина и дали обиколката за време на пистата на TG накара кръвта му да закипи? Искрено, лично и лаконично големият шампион споделя пред Джейсън как реагира жена му, когато ходят с кола на пазар, защо накара един обикновен шофьор на такси да заеме мястото му… И за финал – за кого се мисли Михаел и къде живее – в миналото или в настоящето?
В рубриката „Тест” изпъкват Toyota Prius III, новото Clio RS, Opel Insignia OPC, SEAT Exeo, Subaru Impreza STi и Aston Martin DBS Volante.
За първи път са представени Jaguar XJ, Lambo Gallardo LP550-2 VB, BMW X1, вече без камуфлаж, чудото Cygnet, а с повече снимки - поредната Opel Astra.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар