Mercedes-Benz и Renault планират производство на ново поколение Smart ForFour

Новият Smart ще използва платформа от хечбека Twingo и най-вероятно ще се задвижва от трицилиндровите бензинови и дизелови двигатели на Mercedes.

Mecedes-Benz и Renault планират производството на ново поколение Smart ForFour.

Двете компании ще подпишат партньорско споразумение, според което немската фирма ще получи от французите платформа за разработката на автомобила.

Най-вероятно новият модел на Smart ще получи платформата, използвана сега от хечбека Twingo. Серийното производство на новия Smart ще започне през 2013 година.

Новият четириместен FourFour ще използва каросерия, произведена от стоманени панели, ще е с дължина 3600 мм, широчина 1700 мм и височина 1500 мм.

Засега няма подробности за договаряното сътрудничество между Mercedes-Benz и Renault, но според някои медии то ще включва и обмен на двигатели и скоростни кутии.

Най-вероятно Renault ще се възползва от вече разработваните от Mercedes трицилиндрови бензинови и дизелови двигатели.

Стана ясно също, че бъдещият Smart ForFour ще има и електрическа версия, като ще се използват вече наличните технологии на Renault.

От Mercedes съобщиха, че по време на автомобилния салон във Франкфурт Дитер Зетче, шефът на немския концерн, ще съобщи всички данни за бъдещото сътрудничество с Renault.



Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар