Lexus ще покаже компактен хибрид във Франкфурт

Lexus - луксозният филиал на Toyota, скоро ще увеличи гамата си с още един модел. Този път това ще бъде компактен автомобил, задвижван с хибридна технология. На предстоящия през следващия месец автомобилен салон във Франкфурт ще бъде показан луксозен хечбек, който ще “ловува” в земите на премиум моделите като BMW Серия 1 и Audi A3.
Кръстен BS или CS (или дори CT), новият модел ще използва модифицирана платформа на Toyota Auris и ще бъде първият Lexus с предно предаване. Дизайнът на колата ще черпи вдъхновение от чертите на SUV-a RX450h.
Засега няма официално изображение на концепта, като разполагаме само с компютърна графика, която може да не съвпадне с действителния дизайн на автомобила. Ако линиите на модела не бъдат изцяло разкрити преди изложението, знаем предварително, че японците крият под капака палитра от хибридни мотори, по-точно три. Най-малкият в гамата 200h ще бъде 1,8-литров от Toyota Prius, развиващ 130 к.с. Другите два 300h и 400h ще използват 2,4-литровия двигател от HS250h с мощност 200 к.с.
Вътрешни хора на марката разкриха, че показаният във Франкфурт концепт ще бъде идентичен със серийната версия, която ще дебютира на салона в Женева през март 2010 г. Продажбите ще стартират малко след това, а цените за Европа се очаква да започват от около 20 000 евро.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар