Jaguar обира наградите на Auto Express

Дизайн директорът на Jaguar Ян Калъм спечели наградата „Мъж на годината 2009” на специализираното автомобилно издание Auto Express. С основна заслуга за престижната награда на Калъм е неговият най-успешен проект до момента – Jaguar XF, който за втора поредна година е най-подходящият автомобил за висшия мениджмънт според читателите на Auto Express.
На специално организирана пресконференция главният редактор на изданието г-н Дейвид Джонс сподели, че напълно заслужено и тази година Jaguar отново обира наградите на публиката. Той не пропусна да отличи и най-новия проект на Калъм – новия XJ. “Трябва да погледнете само за миг новия флагман на британската марка и ще се убедите, че Ян Калъм напълно заслужава нашата награда”, бяха част от думите на Джонс.
Ян Калъм от своя страна беше изключително щастлив и най-вече горд, че упоритата му работа през последните години получава признание от автомобилните специалисти. “Трябваха ми десет години, за да събера заедно най-добрия дизайнерски екип в света. Тази награда не е само моя, тя е и за всички мои колеги, които работиха толкова години рамо до рамо с мен”, сподели на пресконференцията развълнуваният Калъм.
Неговият проект XF отново затвърди мнението, че е един от най-популярните автомобили сред читателите на Auto Express. По-рано тази година те го удостоиха с още две награди. Моделът беше отличен като “Най-надежден при високи скорости”, като получи признание и за най-висока „клиентска удовлетвореност”.
Експерти на Auto Express очакват Jaguar XF да затвърди още повече добрите си позиции на пазара с новия 3-литров дизелов двигател и с новия 5-литров V8 агрегат с внушителните 510 к.с. Затова нищо чудно този автомобил отново да надделее над конкурентите си и през следващата година, коментираха анализаторите. Главният редактор на Auto Express Дейвид Джонс не пропусна да отбележи, че BMW 5 серия е наистина много сериозен конкурент на XF, но все още му отстъпва сериозно, когато става дума за клиентско задоволство.
Само преди месец британската марка представи и новия си флагман XJ, чиито продажби ще стартират в началото на следващата година.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар