BMW 320d EfficientDynamics Edition с разход само 4,1 на 100

BMW Group ще покаже нов, още по-икономичен модел BMW Серия 3 по време на Автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Специалната модификация BMW 320d EfficientDynamics Edition, който ще разшири моделната гама в Серия 3 (BMW 320 d продължава да се предлага), комбинира разход на гориво от едва 4,1 литра дизел/100 км и емисии на CO2 само 109 г/км с мощност на двигателя 163 к.с. и максимален въртящ момент 360 Нм.

Ефективността и ниските нива на вредни емисии са характерни и за останалите модели в BMW Серия 3, но при BMW 320d с EfficientDynamics те са комбинирани с допълнителни иновации, които заедно с намалената мощност на двигателя (с 14 к.с.) понижават разхода на гориво и емисиите до още по-ниско ниво, под облагаемия в много страни стандарт за CO2 (110 г/км).

Моделът е оборудван с преработен двулитров 4-цилиндров дизелов двигател с алуминиев картер, турбокомпресор с променлива геометрия и последно поколение система за директно впръскване на горивото common rail с пиезо-инжектори.

В същото време при ускорение BMW 320d EfficientDynamics запазва отлично поведение на пътя и динамиката, характерна за BMW.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8,2 секунди, а ускорението на пета скорост от 80-120км/ч става за 9,6 секунди. Максималната скорост на модела е 225 км/ч.

BMW 320d EfficientDynamics е оборудван и с новоразработен модел джанти Aerowheel с подобрени аеродинамични характеристики, които допринасят за постигането на коефициент на аеродинамично съпротивление 0,26 и са единственият външен отличителен белег на BMW 320d ЕfficientDynamics.

Както всички нови модели на BMW, и ВMW 320d EfficientDynamics Edition е серийно оборудвано с всички компоненти от концепцията EfficientDynamics, като регенерация на спирачна енергия (Brake Energy Regeneration), автоматично изключване на двигателя (Auto Start Stop), индикатор за смяна на предавките, автоматичен климатичен компресор, електрически серво-усилвател и електромотор на EPS системата, които изразходват енергия само при нужда, активно охлаждане чрез контрол на въздушните клапи и гуми с намалено съпротивление.

Постиженията на BMW Group в рамките на BMW EfficientDynamics ще бъдат основен акцент в представянето на компанията по време на Автомобилното изложение във Франкфурт.

Благодарения на усилията и средствата, инвестирани в осъществяването на стратегията, понижението в разхода на гориво на автомобилите BMW и MINI за периода 1995 - 2008 г. е над 25%.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар