KIA планира фейслифт на моделите Picanto и Rio през 2010г.

Потребителското търсене на корейските модели Picanto и Rio остана стабилно през настоящата година. Според статистиката на JATO продажбите на Picanto от началото на 2009г. до момента са се увеличили със 7% в 22 европейски страни, достигайки 25 711 реализирани бройки. KIA Rio отчита ръст от 7,8% със 12 140 осъществени продажби. Компанията очаква интереса към двата популярни модела да нарасне след представянето на фейслифт вариантите през есента на 2010г.
Picanto ще се появи с още по-свеж вид благодарение на малки стилистични корекции, нов волан с 4 спици, контролни уреди и атрактивни тапицерии. Промени ще има в LX и EX оборудването, както и в спортния вариант. Технически подобрения в бензиновия и дизелов двигатели на Picanto, както и нов алтернатор ще редуцират консумацията на гориво с още 3% и минимизират нивото на вредни емисии до 109 г/км за 1.1-литровия дизелов двигател.
„Picanto и Rio се радват на голям интерес в Европа. Убеден съм, че след осъществените промени моделите ще наберат още по-голяма популярност на стария континент,” заяви г-н Пану Вайнаму, Генерален Маркетинг Мениджър, Kia Motors Europe.
Подобно на Пиканто, KIA Rio ще бъде интериорно ре-стилизиран – с нови волан, контролни уреди, централна конзола. Към модернизираната външност на модела ще бъдат добавени нови радиаторна решетка, фарове, фарове за мъгла и предна броня.


Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар