Porsche показва и състезателно GT3

След като преди седмица показа новата версия на серийния модел 911 GT3 RS, Porsche сега обяви, че на автосалона във Франкфурт ще представи и състезателната версия на модела. GT3 Cup е новото поколение на най-масовата състезателна кола на всички времена.
Porsche GT3 Cup е базирано върху серийния модел GT3 RS, но е дори още по-леко и по-спортно. Автомобилът се задвижва от новия 3,8-литров боксеров двигател с мощност 450 конски сили, а теглото на колата е намалено до точно 1200 кг. Състезателната версия има предната част на GT3 RS, но с по-ниска предна маска, за да се увеличи притискащата сила върху предните колела. Отзад широчината е увеличена с 44 мм, за да може да се монтират още по-широки гуми, а притискащата сила се осигурява от нов масивен спойлер с широчина, увеличена от 1,46 на 170 метра, и монтиран още по-високо. Същият спойлер използват и моделите 911 GT3 Cup S, участващи в шампионата FIA GT3.
Напълно новият интериор е подчинен изцяло на състезателната дейност. Автомобилът стандартно има контролиран катализатор, керамични спирачни дискове, които намаляват теглото на колата с 20 кг, и нова състезателна ауспухова система. Скоростната кутия е 6-степенна секвенциална.
Предишното поколение GT3 Cup беше произведено в серия от над 1400 автомобила. Цената на новия модел е 149 850 евро в Германия, без данъци и такси.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар