Kia Soul бе отличен за високо ниво на безопасност от Insurance Institute For Highway Safety (IIHS)

За по малко от година, след представянето на атрактивния KIA Soul, моделът стана притежател на няколко приза, между които ‘5-star Crash Safety Rating’ от Euro-NCAP и ‘Best New MPV’ според проучване на английското издание ‘Which?’. Към колекцията от награди „Соул” добави и ‘Top Safety Pick’, предоставена от IIHS за впечатляващото си представяне на краш тестовете за челен, страничен и заден удар.

“Въпреки икономическите затруднения и състоянието на пазара през настоящата година, моделът се радва на огромен потребителски интерес благодарение на стилната си външност, достъпна цена, възможности за персонализация и високо ниво на сигурност и безопасност, каза г-н Michael Sprague, вицепрезидент маркетинг на „КИА Моторс Америка”. - Сигурността е една от най-важните характеристики на всеки нов модел. Престижна награда като ‘Top Safety Pick’ предполага стабилна пазарна позиция на KIA Soul и за в бъдеще.”

При разработването на модела „Соул” дизайнерите се концентрират върху осигуряването на високо ниво на активна безопасност – добра видимост, адекватно управление, високоефективна спирачна система.

Серийно моделите са оборудвани с предни и странични въздушни възглавници, предни активни подглавници, климатик, ABS, EBD, ESP, TCS, BAS, предни и задни ел. стъкла, ел. странични огледала в цвета на автомобила, CD player + MP3 + RDS + 6 високоговорителя, извод за USB, и др.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар