SUV модел на Spyker във Франкфурт

Холандският производител на ексклузивни спортни автомобили Spyker ще представи първия си SUV модел във Франкфурт.
В интернет бяха публикувани първите шпионски снимки от завода на фирмата. Според непотвърдена информация новият автомобил няма да се казва D12 Peking-to-Paris, както се считаше досега, а D8 Peking-to-Paris.
Смяната на цифрата в името е свързана със смяна на двигателя. Вместо W12 с обем 6,0 литра и мощност 500 к.с. на Volkswagen, SUV моделът ще използва двигател с 8 цилиндъра от General Motors. Според предварителна информация това ще бъде агрегатът от Cadillac CTS-V с обем 6,2 литра, механичен компресор Eaton и мощност 556 к.с.
По-рано, когато все още се говореше за D12 Peking-to-Paris, от Spyker бяха обявили, че колата ще ускорява с двигателя от VW за 5 секунди и ще има максимална скорост от 300 км/час. Какви ще бъдат промените в динамиката на автомобила с новия двигател, засега не е известно.
Автомобилът ще предлага регулируемо окачване и спирачна система от AP Racing с 400 мм дискове, изработени от карбон и керамика. От Spyker имат намерение да предлагат този модел най-вече на пазарите в Източна Европа, Близкия изток и Китай. Прогнозната цена на SUV модела e 235 000 евро.

Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар