BMW Group избра доставчик на акумулатори за Megacity Vehicle

SB LiMotive ще доставя акумулатори за BMW Group за проекта Megacity Vehicle. Благодарение на партньорството с немско-корейската компания BMW Group ще се възползва от най-добрата литиево-йонна технология за съхранение на енергия.

“Изборът на доставчик на акумулатори е важна стъпка по пътя към серийното производство на Megacity Vehicle. Акумулаторът е основен елемент за всеки електрически автомобил – той определя неговото цялостно поведение.

SB LiMotive е доставчик, който предлага най-добрата технология, плод на немския експертен потенциал в областта на автомобилите и иновативни корейски достижения при разработването на батерии”, обяснява Норбърт Райтхофер, председател на борда на директорите на BMW AG.

С избора на доставчик BMW Group заявява своя сериозен ангажимент в областта на електрическата мобилност. Усилията на компанията в разработването на електрически задвижвани автомобили и концепции за градска мобилност са обединени в рамките на project i, част от стратегията Number ONE.

В рамките на проекта е разработено и MINI E - електрически автомобил, произведен в 600 екземпляра, с който се извършва мащабен тест в реални условия на територията на САЩ, Великобритания и Германия.

Данните, получени в рамките на теста, са от ключово значение за серийното производство на Megacity Vehicle. Автомобил, разработен от BMW Group с нулеви нива на вредни емисии, трябва да бъде пуснат в серийно производство през първата половина на следващата декада.

SB LiMotive e смесено дружество, в което равни дялове имат Robert Bosch GmbH с над 100-годишен опит в технологиите за автомобилната индустрия и Samsung SDI, световен лидер в продажбите на батерии за мобилни телефони и преносими компютри.

Съвместните разработки на двете компании съчетават доказаното качество на продуктите на Samsung и необходимата експертиза за тяхното адаптиране за нуждите на автомобилната индустрия, която поставя различни изисквания за издръжливост, режим на работа и безопасност.

“С настоящото споразумение три компании, световни лидери в областта на технологиите, обединяват усилия, за да оформят бъдещето на електрическите автомобили. С избора на нашето смесено дружество SB LiMotive за доставчик в рамките на проекта Megacity Vehicle ние имаме възможност да заемем водеща роля в областта на електрическите средства за мобилност”, коментира Франц Фаренбах, председател на борда на директорите на Robert Bosch GmbH.

“Целта пред нас е да осигурим най-добрите технологии по отношение на капацитет, безопасност и издръжливост.

Същевременно трябва да наложим литиево-йонните батерии на SB LiMotive като природосъобразен и перспективен продукт, който веднъж използван в автомобил, подлежи на повторна употреба или рециклиране”, каза Суун Таек Ким, изпълнителен директор на Samsung SDI.



Източник: speed-press.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар