Обявиха най-добрите коли за превозване на домашни любимци

Американската организация за безопасност на домашните любимци Bark Buckle Up и сайтът Edmunds.com обявиха класация на 10-те най-добри автомобили за безопасно превозване на домашни любимци.

Според тяхно изследване 82% от домашните любимци пътуват поне веднъж в автомобил в живота си, а от тях 98% пътуват необезопасени, което е притеснителен факт.

Десетте най-добри автомобила за превозване на домашни любимци според класацията са: Dodge Journey, Ford Flex, GMC Arcadia, Hyundai Tucson, Jeep Liberty (в Европа е Cherokee), Kia Borrego (в Европа е Mohave), Mazda 5, Mitsubishi Outlander, Subaru Tribeca и Volvo XC70. Това са автомобили, които се продават на американския пазар, където е направена класацията, но повечето от тях се предлагат и в Европа.

Класирането е направено според критериите, които са най-важни за собствениците на домашни любимци, а именно голямо вътрешно пространство, камери за гледане в задната част на купето, плъзгащи се задни врати, предпазни мрежи, странични въздушни възглавници и др.

"В интерес на всички хора на пътя е да се знае, че домашните любимци и тяхната екипировка са обезопасени по време на път", казва редакторът на Edmunds.com Кивен Смит.

"Независимо какъв автомобил управлявате, е много важно да обезопасите домашните любимци, докато шофирате, коментира Кристина Селтър, основател на Bark Buckle Up. -

Дори и най-малките необезопасени домашни любимци могат да станат страшни в движещо се превозно средство, особено в случаи на внезапно спиране или инцидент.

Не поставяме под въпрос важността на предпазните колани за хора и би трябвало да се отнасяме също толкова сериозно и към безопасността на домашните си любимци."


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар