Календарът на GP2 Asia 2009-2010 е почти ясен

След нетрадиционно забавяне от страна на организаторите на сериите GP2 Asia,календарът за новия сезон вече е почти ясен. Третият поред шампионат ще бъде съсредоточен в Близкия изток, за да се пестят разходи. Така екзотични дестинации като Китай, Малайзия и Индонезия, включени в предходните сезони, отпаднаха за 2009-2010.
Календарът все още се обсъжда, а организаторите имат желанието да включат 5-и кръг в Катар през ноември, освен сигурните 4 уикенда, които ще се проведат на пистите в Абу Даби и Бахрейн.
Сезонът, в който ще кара за пръв път български пилот – Пламен Кралев, стартира с двудневен тест в Абу Даби и новата писта Yas Marina седмица преди първото състезание, което е поддържащо на Формула 1 и ще се проведе на 31 октомври.
В началото на февруари Абу Даби отново ще приеме кервана на GP2 Asia, а в края на месеца болидите ще акостират в Бахрейн. Последното състезание е запланувано на същата писта, но вече като поддържащо на Формула 1. Датата не е известна в момента, защото Бърни Екълстоун се опитва да направи кръга в Бахрейн първи за сезона във Формула 1, сменяйки Австралия и „Албърт парк”.
Междувременно станаха ясни двата официални теста на основните серии GP2, които се провеждат в Европа. Първият е на „Херес” между 6 и 8 октомври, а вторият на „Пол Рикар” от 10 до 12 ноември. В него ще вземе участие и Пламен Кралев, който ще трябва да покрие критериите на отбора Trident Racing за влизане в основните серии GP2 за сезон 2010 г.

Предварителен календар за GP2 Asia Series 2009/2010

Предсезонен тест Абу Даби 23-24 октомври
1 и 2 състезание Абу Даби (поддържащо на Ф1) 31 октомври - 1 ноември
3 и 4 състезание Катар предстои уточняване на датата
5 и 6 състезание Абу Даби 5-6 февруари
7 и 8 състезание Бахрейн 26-27 февруари
9 и 10 състезание Бахрейн (поддържащо на Ф1) предстои уточняване на датата



Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар