Mitsubishi i-MiEV - 900 предварителни поръчки за 1 месец в Япония

След официалното лансиране на японския пазар на градския си електромобил i-MiEV през юли тази година, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) вече е получилa поръчки за всичките 1 400 броя автомобили, планирани за производство през фискалната 2009 година.
Освен корпорациите и държавните организации, които бяха снабдени с i-MiEV, ММС планира да започне да продава първия по рода си електромобил и на частни лица от април 2010 г. За целта компанията започна да приема заявки през дилърската си мрежа още след 31-ви юли и само месец по-късно, в края на август, за i-MiEV са получени 900 бр. предварителни поръчки.
ММС очаква индивидуалните клиенти да са от цяла Япония, такива, които биха използвали i-MiEV като втори автомобил в домакинството за редица нужди като транспорт до работното място, пазаруване, използване през свободното време и т.н. Сред основните причини за покупка на този тип автомобил са „еко любителството”, възможността той да бъде зареждан у дома и икономията на гориво. Всичко това доказва функционалността и икономическата ефикасност на Mitsubishi i-MiEV.
ММС вече започна последователни доставки на поръчаните електромобили от първата партида и до края на август 387 i-MiEV автомобила вече са предадени на новите си собственици.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар