Новото поколение Citroen C3 с дебют във Франкфурт

Citroen пусна официални снимки и информация на второто поколение C3. Колата ще направи официален дебют на автосалона във Франкфурт.
Новият Citroеn C3 е първият пуснат в продажба автомобил на марката, който се произвежда изцяло по новата схема на разработка, при която не се използва прототипно оборудване. Целта на компанията е да се създаде възможно най-бързо автомобил, който е близък до серийния, както и съответното производствено оборудване. За да се гарантира оптимална надеждност и да се открият и отстранят последните дефекти, ще бъдат изминати над два милиона километра, преди автомобилът да бъде пуснат в продажба.

Моделът е по-динамичен от предшественика си благодарение на плавните и аеродинамични линии. Една от най-впечатляващите промени е настъпила в предното стъкло, което се простира чак до средата на покрива и създава уникално усещане за простор. Интериорът на новия Citroen C3 е вдъхновен от DS3. Бордното табло е ново и включва два хромирани аналогови брояча и двигателен LED циферблат. Като цяло в интериора са използвани качествени и луксозни материали.
Новото поколение C3 се нарежда сред най-компактните модели в своя сегмент, запазвайки дължина под 4 метра. Размерите на колата са: 3,94 м дължина, 1,73 м широчина, 1,52 м височина. Обемът на багажното отделениа е намален с 5 литра до 300 литра.
Новият Citroen C3 е оборудван с икономични и екологични двигатели, три дизелови HDI с мощност 70, 90 и 110 к.с. с филтър за твърди частици (FAP) и четири бензинови двигателя Euro IV: 1,1 , 1,4i , VTi 95 и VTi 120. Всичките са комбинирани с 5-степенна скоростна кутия с изключение на двигателя HDi 110 FAP, съчетан с 6-степенна трансмиссия, и двигателя VTi 120, който се предлага с избор между 5-степенна механична и 4-степенна автоматична трансмисия. Емисиите на CO2 при дизеловите двигатели при смесен цикъл не надвишават 118г/км, а при бензиновите варират между 134 и 160 г/км. Всичките варианти включват екологичната система start&stop.
Citroen C3 е насочен към младежите, поради което компанията е решила да бъде в крак с актуалните тенденции. Моделът предоставя възможност за вграждане на USB Box, включващ USB изход, Bluetooth и iPod синхронизация. Като опция се предлага навигация MyWay.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар