G-Power надви M Power с X5

Преработеният всъдеход е кръстен G-Power X5 Typhoon RS и разполага с напълно „преразгледан“ 4,8-литров V8 мотор. Мощността на „адската“ машина е 625 к.с., а пикът на въртящия момент е при отметката 700 Нм. Интересното в случая е, че G-Power пусна Typhoon с 525 к.с. още през март, но впоследствие BMW разкри характеристиките на X5 M Power. Така се оказа, че M-ката превъзхожда по показатели най-потентната вариация на G-POWER X5. Отговорът на ателието не закъсня и дойде под формата на RS. Oптимизацията на двигателя се състои основно в добавянето на механичен компресор ASA с налягане от 1 бар. Същите нагнетатели се използват и от други отявлени тунери на баварците - Аlpina.

Техническите характеристики на G-Power X5 Typhoon RS са по-скоро за състезателната писта отколкото за офроуд употреба. Масивната каросерия се ускорява до 100 км/ч от място за 4,5 сек, а 11,5 сек по-късно достига скорост от 200 км/ч. Максималната скорост на 4x4 автомобила с 6-степенния автоматик е 285 км/ч. Промените в екстериора са класически за тунинг средите – нови престилки, колела, преден капак и други детайли. Технически е „пипната“ охладителната система от радиатори, както и изпускателната система.

Последната завършва с два накрайника, разположени в средата на дифузьора, придавайки на колата заслужена агресия.
Изборът на екстри за интериора е индивидуален, а Thphoon RS може да бъде направен както от вече закупен от клиент стандартен X5, така и директно поръчан от G-Power.


Източник: speed-press.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар